maandag 8 juni 2015

Recept Grootmoeders Gehaktbal

Vorige week kwam onverwachts mijn moeder te gast. Op het menu stond aardappelen, hollandse bloemkool met kaassaus en een tartaartje. Zij wilde wel een heerlijke gehaktbal bij de bloemkool. Nou tuurlijk, dat kan! Vaak maak ik de gehaktballen met een zakje mix van Verstegen.
Eigenlijk is dit gewoon uit gemakzucht. Nu had ik dus geen zakje mix in huis en ben op zoek gegaan naar een heerlijk recept voor een gehaktbal. (Helaas geen foto, volgt zo snel mogelijk)
Na deze lekkere grootmoeders gehaktbal wil je niet meer anders. En het is zo simpel te maken. Dus voortaan hier niks anders meer.

Je hebt nodig voor 4 grote of 6 kleine gehaktballen:

500 gr rundergehakt
Boter om in te bakken
1 ui
2 eieren
2 beschuiten
2 a 3 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
Zout en peper
0,5 tl nootmuskaat
0,5 tl paprikapoeder
Paneermeel

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Voeg de gesnipperde ui, ketjap, sambal, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder toe aan het gehakt. Voeg dan de 2 eieren toe. Kneed dit eerst allemaal goed door elkaar. Maak de 2 beschuiten fijn en meng deze door het gehaktmengsel. Vorm 4 of 6 gelijke gehaktballen en rol deze door de paneermeel. Laat nu deze gehaktballen een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de boter in een braadpan, en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur wat lager en doorbak ze, regelmatig kerend in 25 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Enjoy Life By Tally.