maandag 8 juni 2015

Recept spinazie stamppot


Deze heerlijke stamppot hebben wij vorige week gegeten.

Je hebt nodig voor 4 personen:

1,5 kilo aardappelen
Klontje boter
Scheutje melk
750 gram verse spinazie
150 gram blokjes ontbijtspek
1 grote ui, gesnipperd
2 à 3 teentjes knoflook, uitgeperst
Half pakje Boursin (of andere Kruidenkaas) 
Zout en peper

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, snij ze in kleinere stukken en kook ze gaar in ruim kokend water met een beetje zout (ongeveer 25 minuten)

2. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Verwijder wat van het overtollige spekvet en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit door tot de spek knapperig is en de ui en knoflook zacht. 

3. Voeg dan de spinazie in gedeelten toe aan de koekenpan en bak kort mee tot de spinazie is geslonken.

4. Stamp de aardappelen met wat boter en melk tot een puree. Meng hier het spinaziemengsel doorheen. Voeg vervolgens de Boursin toe en roer dit voorzichtig door de stamppot. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 

Tip: Voeg eens een rode puntpaprika toe aan de stamppot.

Serveer met een gehaktbal of (verse) rookworst.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.

Enjoy Life By Tally.